Vegetariskt

 


Hokkaido Pumpa soppa

1 Hokkaidopumpa (ca 800gr)

1 Lök

1 Vitlöksklyfta

2 msk Smör

1L Grönsaksbuljong

Salt, Peppar

1 dl Grädde

Lite persilja och ev. Chiliflingor för garnering




1.    Tvätta pumpan, skär den i delar så att du kan kärna ur den med en sked.

2.    Dela pmpan i mindre bitar.

3.    Hacka löken, skalad naturligtvis :)

4.    Smält smöret i en kastrull eller djup stekpanna, ha i lök, vitlök och låt det fräsa tills det blir                   genomskinligt.

5.    Ha i pumpdelarna o fräs ytterligare en tt par minuter.

6.    Ha i buljongen och krydda med salt och peppar.

7.    Ha på ett lock och småkoka i ca 15-20 minuter

8.     ha i 3/4 av grädden och använd en stavmixer eller dylikt för att mixa soppan till en slät soppa.

9.    Smaka av och krydda ev. med salt och peppar vid behov.

10.    Ringla i resterande grädde och strö över hackad persilja och ev. Chiliflingor.

Servera gärn amed baguette eller krutonger



Näringsvärde ro portion, 260 kcal, 5gr äggvita, 12gr fett och 32 gr kolhydrater




Färdigt och gott är det

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny vecka igen 😃

Nystart