Lördagsfrukost
Se där lördag igen
Dagen började med att jag vaknade vid 5, alldeles för tidigt. Men inget ovanligt.
Igår satte jag en deg för frallorna till frukosten, kalljäst deg, första gången faktiskt och måste säga det var helt ok. Ska nog testa med något annat nästa gång kanske enbart vetemjöl dessa blev lite kompakta men goda. halverade receptet eftersom vi bara är 2 idag till frukosten.
Ingredienser 14 frallor 1/2 förp färsk jäst (1/2 förp motsvarar 25 g) 5 dl kallt vatten (tog bara mjölk) 1 msk honung 1 msk olivolja 2 tsk salt 11 dl rågsikt (11 dl motsvarar ca 600 g) |
Gör så här Rör ut jäst i kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen i minst 10 timmar eller gärna över
natten. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte.
Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Tips Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla
över natten. Degen ska vara
kladdig. |
Den utsikten går inte av för hackor....ja inte för nåt annat heller, härligt! De där frallorna såg goda å tyska ut, kanske man får prova på....
SvaraRaderaTrevlig helg!
Nä är faktiskt ett svenskt recept :)
RaderaHej på Dej. Hittade länken hos Åke och tänkte jag kan väl kika in... Härligt med hembakat, och vacker utsikt. Ha en fortsatt fin Lördag, hälsar en bloggare fr Finland
SvaraRaderaHej där o välkommen :) bloggar du på Svenska eller Finska?
RaderaNu är jag här för andra gången och det via Åkes sida, och jag tänker: Nu måste jag lämna en tass här hos dig! Med wow.. det må jag då säga att ni har en otroligt vacker utsikt där ni bor! För att tala om det nybakade brödet som är gott till morgon kaffet! =)
SvaraRaderaFör egen del föredrar jag rågsikten före vetemjöl, vitt mjöl går inte hem lika bra hos mig. Visst jag äter det men magen mår 100% bättre av mörkt bröd! =)
Önskar dig en fin höstkväll! =)
Välkommen hit och tack för kommentaren, lär komma fler bilder och inlägg så kom gärna förbi igen, tänkte passa på o titta in för o se vad du har för blogg :)
RaderaNu blev jag avis på riktigt :) Täk att få vakna upp med dessa frallor :) Nu ska jag skriva ut receptet och hänga upp på kylskåpet ;) Vacker vy.
SvaraRaderahaha, ja du det är som sagtinte så svårt att baka, följ recepten så brukar det oftaast bli bra, det jag har märkt att jag ofta måste ta lite mer mjöl än vad som står
Radera