Bakning





Till två limpor behövs:

 

6dl vetemjöl,         jag använder 2 dl (Brödet blir mörkare)

2dl rågsikt,            jag använder 4 dl (Brödet blir mörkare)

6dl havregryn

6tsk bikarbonat

2dl ljus sirap         jag använder mörk sirap (Brödet blir mörkare)

1L filmjölk 3%

 

Blanda alla ingredienser. Smöra och bröa 2 formar som

rymmer ca 1 ½ liter vardera.

In i ugn långt ner på 175 grader i 1 ½ timma.

Titta till bröden efter ca en timme.

Om de börjar bli mörka lägg på folie

(jag brukar inte göra det, bröden blir lite mörkare utan)

 

 Lycka till !!

__________________________________________________________________________________

 Som utlovat kommer här receptet på kalljästa frallor


10 frallor, gjorde 8 större :)


12 gr färsk jäst

5 dl kallt vatten

1 msk neutral olja

1 msk honung

1,5 tsk salt

ca 9-10 dl mjöl


Rör ut jästen med lite vatten i en skål 

och lägg i alla ingredienser, rör snabbt ihop till en deg, 

mjöla in en yta på bänken och knåda snabbt ihop degen, den ska vara något lös. 

Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet. 

På morgonen sätter du ugnen på 225 grader och lägger en djup plåt i botten av ugnen. 

Stjälp upp degen, knåda inte, utan ta och snitta degen i 10 bullar och lägg upp på 

en plåt med bakpapper. Snygga bara till frallorna, 

precis innan du skjuter in frallorna, ta ca 1,5 dl vatten och släng in i ugnen, 

skjut in frallorna och grädda ca 15-20 min, 

servera de med favoritpålägget till frukosten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ny vecka igen 😃

Nystart