Hokkadi Pumpa soppa
Hokkaido Pumpa soppa
1 Hokkaidopumpa (ca 800gr)
1 Lök
1 Vitlöksklyfta
2 msk Smör
1L Grönsaksbuljong
Salt, Peppar
1 dl Grädde
Lite persilja och ev. Chiliflingor för garnering
1. Tvätta pumpan, skär den i delar så att du kan kärna ur den med en sked.
2. Dela pmpan i mindre bitar.
3. Hacka löken, skalad naturligtvis :)
4. Smält smöret i en kastrull eller djup stekpanna, ha i lök, vitlök och låt det fräsa tills det blir genomskinligt.
5. Ha i pumpdelarna o fräs ytterligare en tt par minuter.
6. Ha i buljongen och krydda med salt och peppar.
7. Ha på ett lock och småkoka i ca 15-20 minuter
8. ha i 3/4 av grädden och använd en stavmixer eller dylikt för att mixa soppan till en slät soppa.
9. Smaka av och krydda ev. med salt och peppar vid behov.
10. Ringla i resterande grädde och strö över hackad persilja och ev. Chiliflingor.
Servera gärn amed baguette eller krutonger
Näringsvärde ro portion, 260 kcal, 5gr äggvita, 12gr fett och 32 gr kolhydrater
Färdigt och gott är det
Kommentarer
Skicka en kommentar